Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala Region: Huehuetenango Odmiana: Typica, Bourbon, Caturra, Catuai Metoda obróbki: Washed Wysokość upraw: 1850-2200 m n.p.m.
Karaibska kawa z Gwatemali, a konkretniej z regionu Huehuetenango, obszar ten znany jest z silnych wiatrów oraz częstych opadów deszczu. Kawa ta rośnie na górskich zboczach Kordylier Południowych na wysokości 1840 - 2000 m. n. p. m. Przygotowywana jest w wieloetapowej obróbce z wykorzystaniem wody, dzięki czemu ziarna kawy są starannie myte przed tym zanim trafią do kolejnego etapu jakim jest suszenie. Elementem charakterystycznym tej kawy są słodkie nuty owocowe, z łagodną kwaśnością, winogronom, mleczną czekoladę i wanilię. Idealnie nadaje się do zrobienia espresso, kawiarki.
Tutaj zostaną wyświetlone opinie od twoich klientów