


Columbia Felipe Arcila Pijao
Opis
Kolumbia Felipe Arcila Pijao, Quindio / Jardines Del Eden
Kawa ta została wyhodowana przez Felipe Arcila na farmie Jardines Del Eden. Tę partię poddano suchej fermentacji beztlenowej przez 48 godzin. Podczas fermentacji dodano odwodnioną skórkę mandarynki
do środowiska beztlenowego. Kawa została następnie delikatnie umyta, zmieszana z odwodnioną skórką mandarynki i umieszczona na podwyższonych łożach. Temperatura utrzymywana była poniżej
35°C dla uzyskania idealnej wilgotności.
Ten mikrolot to w 100% Castillo. Ta odmiana została po raz pierwszy wyhodowana przez
Federación Nacional de Cafeteros.
Punktacja: 89
Zbiór: 2022
Obróbka: Myta
Wysokość uprawy: 1700-1900 m.n.p.m.
Waga: 200 g.
Profil sensoryczny: mandarynka, nektarynka, kakao, cytrusy, miód, soczysta, kwiatowa