




Honduras Sol Naciente Anaerobic
Opis
Kraj: | Honduras |
Region: | Occidente |
Farm: | Donaldo Rafael Gonzalez |
Odmiana: | Parainema |
Ocena SCA: | 86,25 |
Wysokość upraw: | 1250 m.n.p.m. |
Obróbka: | Anaerobowa fermentacja 72 godziny |
Profil smakowy: | Czerwone jabłko, pigwa, liczi |
Stopień palenia: | Jasny |
Jest to nasza nowość.
Dobraliśmy tą kawę z myślą o ludziach którzy wolą pić kwaskowaty, słodki napar. Od pierwszego łyka jest odczuwalny smak liczi, po schłodzeniu pojawiają się czerwone jabłko oraz pigwa. Anaerobowa fermentacja dodaje do smaku trochę alkoholowych posmaków które ciężko określić jako coś dokładnego, ale najbardziej nam kojarzyło się z nutami Whisky albo wiśni w rumie.
Proponowane metody parzenia – Alternatywne.