Ethiopia Adorsi - Kawa Ziarnista 250 g
Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: Oromia Strefa: Gedeo, Yirgacheffe
Miejscowość: Aricha
Wysokość upraw: 1900 - 2100 m n.p.m.
Odmiana: Heirloom
Opis sensoryczny: Pomarańcza, wiśnia, cukier trzcinowy
Zbiór: 2023 - 2024
Okres zbioru: Październik - Styczeń
Jakość: Grade 1
Obróbka: Naturalna
Punktacja: 86
Stacja obróbki: Adorsi Opis kawy
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni
Cascara Panama Geisha anaerobic
Zacznij swoją przygodę z kawowym światem poprzez Cascara od Graciano Cruza z Panamy. Ta wyjątkowa odmiana Arabica Geisha została uprawiana na wysokościach od 1800 do 1900 m n.p.m. i poddana metodzie obróbki anaerobic natural, co przyczyniło się do stworzenia niezwykłego profilu smakowego tego napoju.
Zanuć się w nutach śliwki, jaśminu i porzeczki, które tworzą harmonijną mieszankę aromatów i smaków. Cascara od Graciano Cruza to nie tylko herbata, to prawdziwe doświadczenie dla zmysłów, które przeniesie Cię w magiczną podróż przez smaki i zapachy kawy z Panamy. Ciesz się wyjątkowym kubkiem tego napoju i odkryj kawowy rarytas, który zachwyci Twoje podniebienie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni
Kenia Matunda - Kawa Ziarnista 250g
Kraj: | Kenia |
Region: | Nyeri County |
Wysokość upraw: | 1500 – 1900 m.a.s.l |
Producenci: | Mali plantatorzy / Małe posiadłości o średniej wielkości 0,5 hektara |
Odmiana botaniczna: | SL28, SL34, Ruiru 11, Batian |
Obróbka: | Tradycyjne mycie - fermentacja aerobowa |
Profil sensoryczny: |
Cytryna, pomarańcza, malina, karmel, ciemna czekolada |
Ocena SCA: | 85 |
Zbiór: | 2023 |
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 dni
El Salvador Dossokam - kawa ziarnista 250g
Kraj: | Salwador |
Region: | Apaneca |
Wysokość upraw: | 1200-1300 m.a.s.l |
Odmiana botaniczna: | Bourbon |
Obróbka: | Natural |
Profil sensoryczny: |
kakao, miód, marakuja, jeżyna, wino porto |
Ocena SCA: | 87,50 |
Zbiór: | 2024 |
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni
Kolumbia Golden Huila - Kawa Ziarnista 250g
Kraj: | Kolumbia |
Region: | Huila |
Odmiana botaniczna: | Castillo & Caturra |
Obróbka ziarna: | Myta |
Smak: | Żółte owoce, mleczna czekolada, jasny karmel, rodzynki, morela |
Zbiór: | 2023-24 |
Wysokość upraw: | 1200-1800 m n.p.m. |
Ocena SCA: | 84 pkt |
Stopień palenia: | Średni |
Dostępność: spodziewana dostawa
Tanzania PB Mwankumbi - Kawa Ziarnista 250g
Kraj: |
Tanzania |
Region: |
Ihombe, Mbeya |
Wysokość upraw: |
1,550 – 1,700 m.n.p.m |
Farma: |
Lunji Estates |
Odmiana botaniczna: |
SL28, N39, Kent |
Obróbka: |
Myta |
Profil sensoryczny: |
Suszona żurawina, brzoskwinia, zielona herbata |
Ocena SCA: |
83 |
Zbiór: |
2023 |
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 dni
El Salwador Lyquidambar Naturalna Kawa ziarnista 250 g.
Lyquidambar to kawa o wyraźnym czekoladowym profilu smakowym z dominującą nutą suszonej śliwki. Pochodząca z renomowanego regionu Apaneca-Ilamatepec w Salwadorze, ta Arabika wyróżnia się swoją złożonością i głębią smaku, wynikającą z naturalnego procesu przetwarzania.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 2 dni
Tanzania Mwankumbi - Kawa Ziarnista 1 kg
Kraj: |
Tanzania |
Region: |
Ihombe, Mbeya |
Wysokość upraw: |
1,550 – 1,700 m.n.p.m |
Farma: |
Lunji Estates |
Odmiana botaniczna: |
SL28, N39, Kent |
Obróbka: |
Myta |
Profil sensoryczny: |
Suszona żurawina, brzoskwinia, zielona herbata |
Ocena SCA: |
83 |
Zbiór: |
2023 |
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 dni
1 szt Dripbags Coffee Kolumbia Castillo - Kawa w saszetkach
Colombia Castillo Natural
nuty: morela, jasne winogrona, sycylijska pomarańcza, różowa wiśnia
Odmiana: Castillo
Rolnik: Jairo Arcila
Region: Armenia
Wysokość: 1450-1500 m
Metoda przetwarzania: naturalna
Wynik: 86,25
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni
Costa Rica La Pastora - kawa ziarnista 250g
Kraj: | Kostaryka |
Wysokość upraw: | 1200-1900 m n.p.m. |
Odmiana botaniczna: | Mixed |
Obróbka: | Honey |
Profil sensoryczny: |
Caramel, apple, orange |
Ocena SCA: | 85 |
Zbiór: | 2024 |
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni
El Salvador Vega Acer - kawa ziarnista 250g
Kraj: | El Salvador |
Region: | Apaneca |
Odmiana botaniczna: | Bourbon |
Obróbka ziarna: | Natural, anaerobic, sleeping bag |
Profil sensoryczny: | Pear cider, apple, red wine |
Zbiór: | 2023-2024 |
Wysokość upraw: | 1200-1300 m n.p.m. |
Ocena SCA | 87,50 |
Stopień palenia: | Średni |
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni