Region: Huila Odmiana botaniczna: Castillo & Caturra Obróbka ziarna: myta Smak: żółte owoce, mleczna czekolada, jasny karmel, rodzynki, morela Zbiór: 2019 Wysokość upraw: powyżej 1500 mnpm Ocena: 83,5 pkt Stopień palenia: Średni
Kolumbia Golden Huila - 100% jasno palona arabika.Ta kawa ziarnista doskonale sprawdzi się w ekspresie ciśnieniowym albo w kawiarce. Można ją także z powodzeniem zaparzać tradycyjnie – zmieloną wsypać do filiżanki i zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą (temp. 94 st. C).
Najbardziej wyczuwalne w Kolumbii Huila są nuty smakowe to czekolada. Aromat niesie ze sobą akcenty żółtych owoców i orzechy. To dość niebanalne połączenie, które zawiera w sobie jednocześnie świeżość i lekką kwasowość owoców oraz słodycz czekolady.
Tutaj zostaną wyświetlone opinie od twoich klientów