


Omni Blend Best Time vol.2 - Kawa Ziarnista 250g
Opis
Mieszanka składa się z
Salvadoru Lyquidambar obróbka naturalna - 20%
Kraj: | El Salvador |
Region: | Apaneca |
Wysokość upraw: | 1,200 – 1,200 m.n.p.m. |
Producenci: | Andres Salaverria |
Odmiana botaniczna: | Catuai |
Obróbka: | Naturalna |
Profil sensoryczny: |
Śliwka, marakuja, jeżyna |
Ocena SCA: | 86,25 |
Zbiór: | 2023 |
Kolumbia Golden Huila obróbka myta - 80%
Kraj: | Kolumbia |
Region: | Huila |
Odmiana botaniczna: | Castillo & Caturra |
Obróbka ziarna: | Myta |
Smak: | Żółte owoce, mleczna czekolada, jasny karmel, rodzynki, morela |
Zbiór: | 2020 |
Wysokość upraw: | 1500 mnpm |
Ocena SCA: | 83,5 pkt |
Stopień palenia: | Średni |
Połączenie dwóch rodzajów ziaren kawy Salwador Lyquidambar oraz Kolumbia Golden Huila pozwoliło nam uzyskać smaki kakao i ciemnej czekolady, bardzo przyjemny balans z niską kwasowością oraz wysoką słodyczą.
To już druga edycja naszego Blendu, ponieważ każdego roku dobieramy dla niego inną kawę naturalnej obróbki. Kolumbia Golden Huila zostaje niezmienną cząstką produktu .